• בין בעלי מקצוע ללקוחות

עבודה עם בנים מעל גיל תשע

הרה"ג דוב ליאור

כ"א אלול תשס"ט
שאלה
אני עומדת לשרת בשנה הקרובה כקומונרית בסניף אריאל. במסגרת השירות הלאומי אני עובדת בבוקר בבית ספר יסודי א-ו במסגרת של שיעורים פרטניים לילדים המתקשים בלימודים. יכול להיות שתינתן לי אפשרות לבחור האם לעבוד עם כיתות א-ג או עם כיתות ד-ו. הייתי רוצה לעבוד עם הכיתות הגדולות יותר מכיוון שכך אני מאתרת חניכות פוטנציאליות לסניף, אך אני יודעת שקיימת בעיה בעבודה עם בנים מעל גיל תשע. מה דעת הרב? בסך הכל לא אמורה להיות בעיה של ייחוד ונגיעה עם אותם ילדים משום שאלו שיעורים.
תשובה
לכתחילה, לא ראוי לעשות שיעורים אלו עם הכיתות הגבוהות אלא עם הצעירים יותר.