• מוצרים שונים

כשרות חומצת חלב E270

הרבנות הראשית לישראל

ל תשרי תש"ע
שאלה
ברצונני לשאול אודות מוצרים שיש בהם חומצת חלב E-270 האם המוצרים חלביים? או שהחומצה בטלה ב60? (כי לא ייתכן שייתנו במוצרים כמות כה גבוהה של חומצה) או שבכלל אין בה שום איסור מכיוון שהיא אינה ראויה לאכילה בכלל כמו שמובא ביו"ד סי פז? לציין כי השואל בחו"ל ויש פה אנשים שבקושי שומרים על עיקר הדין.
תשובה
בעבר אכן היו מיצרים חומצה זאת בחלב ולכן השם נשאר. היום מיצרים את החומצה מחיטה, אורז, תפוח אדמה וכדו' ולכן החומצה אינה חלבית.