• פסיכולוגיה

לימודי פסיכוטרפיה הוליסטית

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג מרחשון תש"ע
שאלה
האם מותר ללמוד לימודי פסיכוטרפיה הוליסטית, לימודים אלה מתיחסים ללימודי פסיכולגיה וגם להבט הרוחני של האדם וכתוצאה מכך מדברים על נפשו בהבטים שמעורבים גם מתורות המזרח. כאמור גדולי ישראל אמרו לא ללמוד חוכמות חיצוניות, ובכל זאת מה עושים אם רוצים ללמוד להיות מטפל הוליסטי?
תשובה
גדולי ישראל לא אסרו ללמוד מדעים שימושיים המביאים תועלת לאדם. הבעיה היא באווירה ובמסגרת ובתכנים פסולים שמדענים (בעיקר זוטרים) עלולים להכניס ללימודים אך לא במדעים עצמם. האם מדובר במסגרת אקדמאית מוכרת? האם תורות המזרח הן טכניקות בעלמא או שיש בהן תכנים אליליים?