• מנחה וערבית

השלמות בתפילת מנחה

הרב שלום אילוז

ח מרחשון תש"ע
שאלה
1) בזמן תפילת 18 של מנחה אני מגיע רק למודים וכבר השליח ציבור מגיע לנקדישך. כשאני בדיוק מסיים את התפילה הם בדיוק מגיעים ליעבור ה’, האם מותר לי להגיד את זה לבד? 2) בזמן שאני קורא את שובה אני לא מספיק לסיים בזמן אז אני קורא לפי הקצב שלי והם קוראים קדיש, האם אני צריך לענות אמן או אני צריך לסיים את התפילה?
תשובה
1. ויעבור וי"ג מידות אומרים רק במנין או בטעמי המקרא. 2. תפסיק באמצע ותענה אמן על הקדיש ותמשיך בתפלתך.