• חופה וקידושין

עריכת החופה

רבנים שונים

י"ד כסלו תש"ע
שאלה
התכבדתי ע"י חברי הטוב לערוך את חופתו שתערך בשבוע הבא (יום שני). אני לא כל כל יודע מה עליי להגיד במעמד. הבנתי שאני בעקרון מזמין רק את העולים לברכות השבע ברכות. אם תוכלו לשלוח לי בבקשה איזשהו שטנץ של טקס החופה אשמח בשביל שאוכל לערוך את הטקס בצורה המכובדת ביותר.
תשובה
אתה הקריין והמזמין את האנשים לעלות לחופה, הרב הוא עורך החופה. אין נוסח מחייב או קבוע. עליך לתאם עם חברך כיצד הוא רוצה שתזמין את המברכים. בעריכת חופה וקידושין מכובד הרב . . . - רבה של . . ./ ראש ישיבת . . . העדים . . . בקריאת הכתובה מכובד . . . - תוארו בברכה ראשונה מכובד . . . - תוארו וכן בכל הברכות. אם מוסיפים דבר תורה או דבר אחר יש להוסיפו במקום המתאים.