• המקדש והקרבנות

שמן שביעית למנורת המקדש

הרה"ג דוב ליאור

ז טבת תש"ע
שאלה
האם מותר להשתמש בשמן הקדוש בקדושת שביעית במנורת המקדש? מצד אחד הרי נאמר: "והיתה שבת הארץ לכם לאכלה", וכאן זה לא לאוכלה, מצד שני אין כאן הפסד השמן. אותה שאלה אפשר לשאול גם על מנחות ונסכים, האם הדין ישאר גם במקרים אלו?
תשובה
בנכסים ונסכים שיש בהם עניין אכילה, לא נראה שיש בעיה. לעניין הדלקה: אפשר לשאול את אותה שאלה לעניין הדלקת נרות חנוכה. הרב שלמה זלמן אוירעבך זצ"ל השיב על שאלה שנשאל בנושא, מאחר וזה לא אסור בהנאה כמו קודשים ומותר להשתמש לצורכיו בשביעית, וסוף סוף צריך את ההדלקה למרות שאינו משתמש לאורה. אכן צריך לבדוק את הנושא. כן לגבי פירות ביכורים משביעית יש דעה שמביאים. כשזו תהיה שאלה למעשה, במהרה בימינו, נבדוק את הנושא.