• גוים והיחס אליהם

מעלת ישראל אטום על גוי מאמין

הרה"ג דוב ליאור

כ טבת תש"ע
שאלה
נתאר לעצמנו, אדם שאינו יהודי אך בעל אמונה בה’, ישר וטוב לב אוהב חכמה ודעת וגומל חסד עם הבריות. לעומתו, נתאר לעצמנו דמות של יהודי אטום, עקשן תאוותן ובעל גאווה. על פי הכוזרי מעלת ישראל על הגוי היא כמעלת המדבר על החי. והשאלה הנשאלת היא, האם מאהבת ה’ את עמו נכון לומר שה’ אוהב את היהודי האטום יותר מאשר את הגוי הנ"ל?
תשובה
יש להבחין בין גישה של אהבה לבין האדם מצד עצמו. נכון שיש אנשים ישרים באומות העולם שגם מאמינים בה' אבל היות והאדם הוא מישראל הוא לא מאבד מהסגולתיות אפילו אם הוא חוטא, כמו שאומרים חז"ל "ישראל אף על פי שחטא ישראל הוא", ואף שיש בו חטאים והוא יקבל עונש עליהם הוא לא מאבד את הצלם היהודי שלו.