• שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה

הטמנה בשבת על ידי כיסוי כלי

הרב יאיר וסרטיל

כ"ג ניסן תש"ע
שאלה
האם מותר לכסות במכסה/צלחת כלי שעל הפלטה? האם אין פה משום הטמנה? (הכלי מכיל אוכל קר שיצא מהמקרר).
תשובה
בצלחת ודאי אין בעיה של הטמנה משום שאינה צמודה לסיר אלא רק חלקה נוגעת בסיר. לגבי מגבת וכד' לדעת הרמ"א הטמנה במקצת אינה הטמנה, ולכן לפי מנהג האשכנזים אם משאיר חלק ניכר מהסיר מגולה אין בעיה, אולם לדעת השו"ע באופן פשוט הדבר אסור, ולכן לפי הספרדים יש בכך בעיה של הטמנה, אך רבים נוהגים להקל ויש למיקל על מי לסמוך. מקורות: שו"ע ורמ"א סימן רנג, א; שמירת שבת כהלכתה פרק א; אור לציון ח"ב יז, י; יביע אומר ח"ו או"ח לג ועוד. בברכה, הרב יאיר וסרטיל