- שבת ומועדים
- הכשרת כלים
שימוש בחצובות של פסח לאחר הפסח
שאלה
יש לנו מערכת חצובות ל"חמץ" וסט נוסף של חצובות לפסח. לאחר הפסח שכחנו להחליף ולהחזיר את החצובות של ה"חמץ" ובישלנו על החצובות של פסח בכלי חמץ (סירים, סכו"ם - כדי לערבב מאכלים או להופכם, כגון: שניצלים). האם לפני פסח הבא יש ללבן (או להכשיר בדרך אחרת) את אותם החצובות?
פרט חשוב לציון: המאכלים שבושלו היו כשרים לפסח, וכן היו בהם קטניות (אורז) ואנו לא נוהגים לאוכלם בפסח (אנו אשכנזים).
תשובה
אם לא בשלתם בהן חמץ ממש, הם כשרות. לכל היותר, תערו עליהם מים רותחים.
כלים שלא הוכשרו לפסח
הרב דניאל קירש | י"ט ניסן תשפ"ב

הכשרת מיחם חשמלי
הרה"ג דוב ליאור | י"ב ניסן תשס"ה

שימוש בפסח במגבת ששימשה לחמץ
הרה"ג יעקב אריאל | א ניסן תשע"ז
הכשרת רשת התנור - המשך
הרב יואב חנניה אוקנין | ד ניסן תשפ"ב

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

לכרוע בשעת הקדיש והקדושה?
כ"א אב תשס"ב

חלום ומשמעותו
י"ד אב תשס"ב

ביטוח משלים
ב אב תשס"ב

נטילת ידיים בכיור
ט"ז אב תשס"ב

משחת שיניים בפסח
הרה"ג דוב ליאור | ט"ו אייר תשס"ח
האם קמח חמץ?
הרבנות הראשית לישראל | ב ניסן תשע"ג
הכשרת מנגל לפסח
הרב יוסף אפריון | י"א אייר תשע"ו

טחינה האם אסורה בגזרת קטניות
הרה"ג דוב ליאור | י"ד ניסן תשע"א

הכשרת כלי פיירקס ודורלקס
הרב עזריה אריאל | ח ניסן תשפ"ג

איסור תספורת אצל גוי
הרב נועם דביר מייזלס | ט ניסן תשפ"ג
