שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

שימוש בחצובות של פסח לאחר הפסח

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ב ניסן תש"ע
שאלה
יש לנו מערכת חצובות ל"חמץ" וסט נוסף של חצובות לפסח. לאחר הפסח שכחנו להחליף ולהחזיר את החצובות של ה"חמץ" ובישלנו על החצובות של פסח בכלי חמץ (סירים, סכו"ם - כדי לערבב מאכלים או להופכם, כגון: שניצלים). האם לפני פסח הבא יש ללבן (או להכשיר בדרך אחרת) את אותם החצובות? פרט חשוב לציון: המאכלים שבושלו היו כשרים לפסח, וכן היו בהם קטניות (אורז) ואנו לא נוהגים לאוכלם בפסח (אנו אשכנזים).
תשובה
אם לא בשלתם בהן חמץ ממש, הם כשרות. לכל היותר, תערו עליהם מים רותחים.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il