• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

שבר ופריקת יד בשבת

הרה"ג דוב ליאור

ב אייר תש"ע
שאלה
ביתנו בת ה-3 נחבלה בליל שבת בידה וחששנו משבר (בעקבות 2 שברים בעבר) או מפריקת מרפק. בפועל, חיכינו לצאת השבת, מחשש לחילול שבת בצילום וכד’, ולטענת הרופא השהיה כזו היתה עלולה לגרום לנפיחות וקושי בהחזרת המפרק. האם נהגנו כראוי או שצריך במקרה כזה לפנות לבי"ח בשבת? וכן, האם יש הבדל אם חילול השבת לא נעשה על ידינו? (בי"ח בקרבת הליכה)
תשובה
קשה לומר על מקרה כזה שזה ספק פיקוח נפש. אם זה דבר שאינו דוחה שבת אז אסור לך לגרום לאחר לחלל שבת.