• זכויות יוצרים

הורדת סרטים לחבר חולה

הרב שלום אילוז

כ"ט סיון תש"ע
שאלה
יש לי חבר חולה מאוד שלא יכול לצאת מהמיטה כל היום. המצב הזה ימשך כל החיים שלו, הוא סובל נורא ומשתגע משעמום. האם מותר לי להוריד סרטים מצוירים מהאינטרנט ולשים לו אותם על האייפון כדי שיהיה לו לפחות קצת מה לעשות? אותי לא מעניינים הסרטים האלה ובוודאי שלא אלך לקנות אותם ככה שאני לא יודע אם אני גוזל משהו מהיוצרים של הסרט. לא נראה לי שגם ההורים שלו יקנו את הסרטים.
תשובה
כיון שקבצים אלו נמצאים באינרטנט מותר לך להורידם, אם לא היית קונה אותם.