• שבת ומועדים
  • טיפול בתינוק

מגבונים לחים בשבת

הרה"ג דוב ליאור

ט"ו תמוז תש"ע
שאלה
לכבוד מו"ר שליט"א ראיתי שהרב הקל להשתמש במגבונים לחים בשבת. אני לומד עכשיו את הסוגיא ורציתי לשאול איך הדבר מתיישב עם דברי הגמרא ביומא עח., שאוסרת להשתמש במגבת רטובה לצינון משום סחיטה. וכן ראיתי שפסקו הראשונים, כגון: הרי"ף במקום והרמב"ם הלכות שביתת העשור פ"ג ה"ה (שכתב "ומנגבה מעט") שהביאו הרמ"א סימן תרי"ג סעיף ט והמשנ"ב (שם) ועוד. ור"ת בספר הישר חידושים רפ"ג (בהוצאת הרב שליזנגר (ספרייתי)) כתב שהאיסור גם משום מלבן וגם משום מפרק.
תשובה
ההיתר שלי הוא רק לגבי מגבונים שאינם ספוגים ברמה שאם נוגעים בהם הם נסחטים. בגמרא ביומא מדובר בבגד שכשנוגעים בו הוא נסחט.