• שאלות כלליות בברכות

ברכה על ירקות שלא הופרשו מהם מעשרות

הרב שלום אילוז

א אב תש"ע
שאלה
הבנתי שאין לברך על מאכלים אסורים ובכללם גם ירקות שלא הופרשו מהם תרומות ומעשרות. הורי אנשים לא דתיים, ואיפה שאפשר אני משתדל להעמיד את דרישותיי, אך עדיין זה הבית שלהם ואני לא שולט בכל. אבי קונה פירות וירקות מרשתות גדולות, אני לא יודע אם אכן אותן רשתות מפרישות תרומות ומעשרות על הפירות. האם ניתן לסמוך על כך שהוא קונה ברשת גדולה? האם ניתן לברך?
תשובה
עד שאתה שואל לגבי ברכה על פירות לא מעושרים תשאל על עצם האכילה שודאי אסור לאכול אוכל שלא הופרשו ממנו תרומות ומעשרות. ובנקל ניתן לפטור בעיה זו ולהפריש בעצמך מהפירות והירקות שאביך קונה.