ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- הלכה
- תפילה ובית כנסת
- המניין
שאלה
יש לי חבר שלאחרונה התוודה שהוא לא מאמין ביהדות
גם אני וגם הוא לא בדיוק יודעים מה הוא מאמין(כיוון שהוא משנה את הדעה שלו המון)אבל הוא או מאמין שאין אלוקים בכלל או הוא מאמין באלוקים אבל לאלוקים לא אכפת לו בכלל מאיתנו וכל הדתות הם סתם הבל הבלים וטיפשות
לפי מה שאני שמעתי ממנו הוא בחזקת כופר, הדבר הוא כיוון שהוא רק בן 16 הוא עדיין גר עם ההורים שלו אז הוא עושה כמה מצוות הוא הולך למניין לפעמים לובש ציצית שומר שבת וכד’ אז השאלה שלי היא שכאשר הוא בא למניין האם מותר לו לעלות ש"ץ או לקבל עלייה או משהו כזה?
תשובה
אל תתייחס בכובד ראש לחבר כי הוא בעצמו (כך כתבת בסוגריים) משנה את דעתו ולכן אין לייחס לדבריו עומק. ברור שהוא מבולבל מכל מיני סיבות שיכולות להיות בגיל זה שבו אדם מתחיל לגבש את אישיותו, והוא נחשף לכל מיני מצבים שמביכים אותו ואין לו ידע או עומק שמחסנים אותו בפניהם. לכן אל תדון אותו ככופר אלא כמסכן הזקוק לעזרה ואם תוכל תפנה אותו לאנשים חכמים ומנוסים שיוכלו לעזור לו להתייצב. תשתדל לחזק אותו באותן מצוות שהוא שומר כיון שיש סיכוי שהן ישמשו לו גשר לשוב בשלימות בשעה שיתפקח. בכל אופן אין ראוי שיהיה שליח ציבור אבל יש לעשות זאת בזהירות גדולה שלא יפגע וירגיש נדחה. אמנם ניתן לו לעלות לתורה ולקיים מצוות כי כבר לימדונו חכמים שמצוה גוררת מצוה. וגדולה היא זכות התורה להאיר את עיננו ולפתוח את ליבנו בעבודת ד'. בינתיים שמור על עצמך שלא תיסחף אחרי בלבולו ושקוד על שיעורי תורה ואמונה ובזאת תצליח בע"ה.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר





















