• שכנים ושותפים

הלכות חלוקת חצר

כולל דיינות פסגות

כ"ה מרחשון תשע"א
שאלה
מהי גודל חצר מינימלי לחלוקה, האם אחרי החלוקה 4 אמות לכל אחד (ב"ב דף י"א) או 16 אמות? שו"ע חו"מ קע"א, ממש יצאתי מסובך.
תשובה
גודל חצר לשימוש הוא ד' אמות מרובעות. אלא שמעבר לצורכי השמוש שהיו נהוגים בחצר, כגון: כבוס ועוד, היה צורך לד' אמות מול הפתח בכדי לפרוק שם משאות. ולכן בחצר שבה שני בתים ולכל אחד פתח אחד, לא ניתן לחייב חלוקה אלא אם כן יגיע לכל אחד ח' אמות מרובעות. דינם אלו משתנים לפי הזמן, המקום, והמקובל, ואין להשליך מהם באופן ישיר על ימינו, שכן הרגלי החיים השתנו. הרב חננאל פאטשינו