• לימודים אקדמאיים

ללכת עם כיפה לקורס מעורב

הרב בנימין במברגר

י"ד מרחשון תשע"א
שאלה
אני הייתי בחור ישיבה חרדי. כיום ירדתי קצת (אני לובש ג’ינס וכו’) אבל דתי לגמרי (נשוי). השאלה שלי היא שעכשיו אני נכנס לאיזה קורס ושם רוב מוחלט של בנות ורק ארבעה גברים (ואני הדתי היחיד) מה שבטוח שיקרה שאצטרך לשבת ליד נשים (אמנם אני מקפיד לא לנגוע). השאלה היא מה עדיף, לבוא עם כיפה ואז יגידו הנה דתי יושב ליד בנות או עדיף להיות שם בלי כיפה?
תשובה
ראשית, ניתן לשבת בקצה או בסוף, במקום שבו יש יותר רווח ופחות נשים. ולשאלתך, וודאי שתבוא עם כיפה. אין איסור ממש לשבת ליד אישה אלא זה הרחקה ולכן אין בכך חילול ה' עם אתה יושב באופן שאינך יוצר איתם קלות ראש. בנוסף, הכיפה תעזור לך ולהן לשמור על קשר ראוי ולא להגיע למצב של קלות ראש. כדאי גם, שלפחות בשיעורים יהיה לך עוד סימן בולט לומר שאתה דתי ונשוי ואינך מעוניין בקשר עם נשים, כגון: ציציות בחוץ או ספר תורני על השולחן.