• גזל ונזיקין

נזק בתאונת דרכים

הרב מיכאל יומטוביאן

כ כסלו תשע"א
שאלה
תאור מקרה: רכבים עומדים ברמזור אדום בצומת גהה. קטנוע עובר בין הרכבים כדי להגיע לחזית הצומת. לפתע אחד הנהגים פותח את דלתו בלי להסתכל והקטנוע מתנגש בדלת. נגרם נזק לרכב ולקטנוע. בעל הקטנוע תובע את בעל הרכב על הנזק שנגרם לו, שכן כך דרכו של קטנוע לסוע בין המכוניות כדי להגיע לצומת. ועל אותו נהג היה להסתכל לפני שפותח את דלתו. בעל הרכב טוען מנגד שאין זה חוקי שקטנוע נוסע כך, ועל הקטנוע לחכות מאחורי רכב כמו שאר הרכבים ולכן אינו חייב על הנזק. שאלתי היא: א. עם מי הצדק ומה הדין? ב.האם ראוי לשאול שאלה זו דרך האינטרנט? ג. האם שאלה כזו צריכה להיות מופנית למשפטן המתעסק בנושאים אלו ע’’פ חוקי המדינה או פסיקה של רב דיין? אשמח מאד לתשובתכם. תודה רבה
תשובה
נא ברר מה החוק בענין נסיעת אופנועים בהקשר של שאלתך, האם הם אמורים להמתין אחר המכוניות או רשאים לעקוף אותם? לאחר שנדע את החוק נוכל להשיבך כהלכה בעז"ה. הרב מיכאל יומטוביאן