• תורה, מחשבה ומוסר
  • מצוות הלימוד

טיפול רפואי - ביטול תורה?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו ניסן תשס"ד
שאלה
עקב לימודי בישיבה ראייתי נפגמה ולכן גזרו עלי להרכיב משקפיים, אך ישנה שיטה רפואית שעל ידה אפשר לתקן את הראייה ולהפטר מן המשקפיים. השאלה היא האם השקעה של זמן בדבר הזה (יכול להיות שאף כחצי שעה ביום) היא בגדר ביטול תורה, שהרי אפשר להסתדר גם עם משקפיים, או לא?
תשובה
אם אכן שיטה זו יעילה, אין בה משום ביטול תורה כי מטרתה קיומה של תורה. אולם יש לבדוק היטב אם ההשקעה בשיטה זו כדאית בכלל. לשם כך יש להתיעץ עם מומחים מקצועיים בתחום הרפואה.