• שבת ומועדים
  • קריאת המגילה

קריאת המגילה בחולון

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו אדר ב' תשע"א
שאלה
1. יש לנו בבית מגילה כשרה ואני גר בחולון ושמעתי שאמרו לקרוא גם בט"ו מספק בלי ברכה, משום סמיכות לעיר יפו. ביום ט"ו לא שמעתי ורציתי לקרוא בבית אך איני מכיר את הטעמים והסוף פסוק. יש לי הקלטה של כל קריאת המגילה של אחד הרבנים. האם מותר לי לשים על רמקול את ההקלטה ולחזור ולקרוא במגילה בפה שלי על פי מה שאני שומע בהקלטה? 2. אם בטעות קראו את המגילה כך בתחילה הכל היה פתוח ופרוס על השולחן ומשום שלא היה מקום כל 4 או 3 עמודות שקראו אותם קיפלו אותם כך שלבסוף כל ההתחלה היה חצי מגולגל וה-4 עמודות האחרונות פתוחות, האם יצאו בזה ידי חובה?
תשובה
1. שאלה בנושא ציבורי כה רחב הנוגע למיליוני התושבים בגוש דן צריכה להיקבע ע"י כל רבני הגוש וגדולי תורה נוספים. ובינתיים, אין מקום לחוש לדעה זו חוץ מתושבי יפו הגרים ברדיוס של ק"מ אחד מהתל העתיק של יפו. 2. רק הקורא בציבור פורש את המגילה. ואם לא פרש, הקריאה כשרה.