• מזוזה

להעביר מזוזה לבית חדש

הרב בנימין במברגר

כ"ג אדר ב' תשע"א
שאלה
ברצוני לדעת עם אפשר להעביר מזוזה מהבית הקודם לבית חדש. יש לנו מזוזות בבית ואנחנו כרגע עוברים דירה. רציתי לדעת אם אפשר להעביר את אותם המזוזות לבית החדש? יש לציין שהמזוזות לא פגומות וחדשות.
תשובה
בהלכה כתוב שיש להשאיר את המזוזות בבית שהייתם בו אלא אם נכנסים לגור שם גויים או שעושים שיפוץ ובמילא מורידים את המזוזות. אמנם, יש שכתבו שאם מעבירים את המזוזות מיד לבית החדש, אין בכך בעיה. הטוב ביותר היה להשאיר את המזוזות בבית הקודם ושהדייר החדש או בעל הבית ישלם עליהם. לחילופין, לשים שם מזוזות כשרות ופחות מהודרות ולקחת את שלכם. אם אין אפשרות כזאת והמזוזות שלכם יקרות, אפשר לסמוך על הדעות המקילות ולשים את המזוזות שאתם מורידים מהבית הישן בדירה החדשה (אבל לא לשמור אותן במגירה).