• ימי השלושים

לדחות חתונה בגלל אבל

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אייר תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב, בע"ה יתברך אני מתחתנת ב - ג’ סיוון (5.6.11), אך לצערנו הרב, אביו של החתן נפטר אתמול ב - ז’ אייר (11.5.11). איננו יודעים כיצד להתנהל - האם מותר לדחות את החתונה? האם לחתן מותר להתגלח למרות שלא עבר חודש? האם מותר לרקוד ולהשמיע שירים שמחים בחתונה?מה לגבי משפחת החתן? מה מותר ומה אסור לחתן? מה לגבי שבת חתן? אנו אובדי עצות, אנא תשובה בהקדם. תודה מראש.
תשובה
אין לדחות חתונה. החתונה תהיה רגילה עם תזמורת וריקודים. החתן יתגלח לכבוד החתונה. הקרובים האבלים יהיו רק בחופה ולא ישארו לסעודה. בחופה עצמה מנגינות שקטות.