• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

שאלות של חוזר בתשובה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ח תשרי תשע"ב
שאלה
בס"ד שלום כבוד הרבים אני חוזר בתשובה מבית לא שומר מצוות כלל ויש לי כמה שאלות בסיסיות שאודה מאוד עם כבוד הרבנים יוכלו לעזור לי. 1. האם מותר להתפלל בחדר השינה? 2. האם מותר לשחות בבריכה בלי חולצה? 3.מהי ההלכה לגבי צניעות גברים בלבוש? 4.האם מותר לקרוא תחנון ביחיד? 5. האם תפילה ביחיד מתקבלת? 6.האם מותר לומר סליחות בעשרת ימי תשובה ביחיד? 7. אם אני גר באזור שבו אין בקרבתי שום בית כנסת מלבד בית כנסת רפורמי(גברים ונשים יחד )מה עדיף להתפלל לבד או שם יחד איתם? 8. מדוע אסור להתפלל גברים ונשים יחד? 9.מהו המקור להלכה של שמירת נגיעה? 10. מה עדיף חילוני שאינו מתפלל כלל או רפורמים ומדוע? מצטער אם שאלתי יותר מידי שאלות. המון תודה על העזרה בזכות האתר שלכם אני מתחזק בכל יום! בע"ה חודש טוב של תשובה ושמחה
תשובה
ב"ה שלום רב. שמחתי לקבל את שאלותיך הרבות, שהן מראות כמה אתה רוצה לדעת ולהתקדם. זה ממש נפלא, והינני לברך אותך שתזכה להמון הצלחה ולהמון התקדמות, ותזכה לברכה רבה בכל מעשה ידיך. לפני שאני עונה על שאלותיך אחת לאחת בעזרת ה', ברצוני להציע לך עזרה כללית, שבה תוכל גם להרגיש חופשי לשאול את כל השאלות שיש לך, וגם תוכל להתקדם עוד יותר. אנו באתר משתדלים לעזור לאנשים שרוצים להתקדם רוחנית, גם בעניית תשובות, וגם בדברים נוספים. תשובה זו או אחרת שנכתבת ודאי שעוזרת לאדם, אך לפעמים אפשר לעזור לאדם בדברים יותר משמעותיים ועזרה זו חשובה מאוד בעינינו. אנו משתדלים לעזור בהכוונה אישית ובהדרכה מעשית, וגם בעזרה מעשית לכל מי שרוצה וזקוק, וכך בקשר אישי זוכים לעזור לאנשים להתקדם הרבה יותר טוב. אם תרצה אתה מוזמן להיות איתי בקשר דרך האימייל שלי ואשמח לעזור לך בכל מה שאוכל. וכעת אעבור ישר לשאלותיך אחת לאחת בעזרת ה'. 1. תפילה צריכה להיות במקום מכובד, ולכן עדיף להתפלל בבת כנסת, ואם אי אפשר, עדיף להתפלל בבית במקום מכובד, ובדרך כלל חדר שינה פחות מכובד. אם תפילה מחוץ לחדר השינה עלולה לפגוע בתפילה שלך, סדר את חדר השינה מהלילה, ואז כשהוא יהיה מסודר התפלל בחדר. 2. לגברים מותר לשחות בבריכה בלי חולצה. 3. לפי ההלכה חייבים הגברים לכסות את מקום הערוה ומידה טובה לכסות כמה שיותר בגוף אך זה לא חיוב. 4. מותר אך בתחנון שיש י"ג מידות הרחמים אומרים אותן בטעמים ומי שלא יודע לקרוא בטעמים שלא יאמר אותן ביחיד. 5. ודאי שהיא מתקבלת, שה' מקבל את התפילות של כל אחד ואחד, אך במניין היא מתקבלת יותר ומשפיעה יותר בשמים. 6. כן. 7. ודאי שלא ללכת לבית כנסת כזה, שבו יש אנשים שכופרים בתורה ובדבר ה' ביד שליחיו. עדיף תפילת יחיד מתוקנת ממשהו אחר משובש. 8. הצניעות היא הבסיס ליהדות, ובזמן התפילה אי אפשר לערב גברים ונשים. וכי יעלה על הדעת לעבור על דבר ה' ומתוך כך להתפלל אליו? 9. אשה שקיבלה מחזור חודשי, היא אסורה באיסור נידה, ולכן אסור לגבר לגעת בה. המקור הוא איסור נידה שבו נאמר "ואל אשה בנידת טומאתה לא יטמא". 10. אינני רואה סיבה להכריע בין הדברים. ודאי שהטוב ביותר הוא אדם שמתפלל כמו שצריך במקום טוב, ומדוע להכריע בין שני דברים לא טובים? בברכה ואשמח לקשר הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com