• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

לקשור סכך בחוט מצמח

הרב יוסף אפריון

ה תשרי תשע"ב
שאלה
לרב שלום האם חוט קשירה שהוא 100% צמח ונקנה במיוחד לסכך אפשר להשתמש בו לכתחילה א. לחיזוק\קשירת הסכך בתוך הסוכה? ב. האם יש הבדל אם זה רק בקצוות הסוכה בפנים הסוכה? ג. או אולי אפילו בחלק הבולט מחוץ לסוכה? ד. מה עצת הרב לחיזוק הסכך-מרפסת גבוהה עם הרבה רוח? ה.אם אפשר לקשור, האם עדיף לקשור למסגרת המתכת של הסוכה? אם אפשר אודה לך על תשובה לכל אפשרות. שנה טובה
תשובה
שלום קשירת הסכך בדבר שאינו כשר לסיכוך בעייתית. הטוב ביותר הוא לקשור את הסכך בדבר שכשר לסיכוך בעצמו ואז אפשר לקשור את הסכך בכל צורה שהיא. חוטים העשויים מצמח: אם לא עברו שום תהליך של עיבוד כשרים לכתחילה לסיכוך לכל הדעות וגם בחוטים מהצומח שעברו עיבוד אולם אינם טוויים ושזורים רבים המתירים. הפתרון הפשוט הוא לקנות כמה ענפי דקל רגילים, להניח אותם על הסכך, ואותם לקשור לסוכה עצמה (ולא לסכך שמתחתיהם) וכך לחזק את הסכך. בצורה כזו אפשר לקשור את הסכך בכל צורה, גם בחוטי ברזל או ניילון וכד', כיון שהחוטים לא מחזקים ישירות את הסכך אלא רק את המעמיד של הסכך ונחשב הדבר כ'מעמיד דמעמיד' שכשר לכתחילה. בכל מקרה אם כבר חיזקו את הסכך בדבר שאינו כשר לסיכוך בעצמו הסוכה כשרה בדיעבד. שנה טובה וחג שמח