• היחס לרשעים

ערבות כלפי קרובי משפחה חילונים

הרב ש. יוסף וייצן

כ מרחשון תשע"ב
שאלה
שלום וברכת ד’, עד כמה בעלי התשובה אחראים וערבים לחילול ה’ וביטול תורה של קרוביהם החילונים? לכאורה לקרובים יש את היכולת הגדולה ביותר להוכיח וערבותם היא חזקה ביותר. הרי החילוני יוכל לטעון בבוא העת בבית הדין של מעלה שהוריו מעולם לא לימדוהו תורה ואילו הופיעו לו קרובים שחזרו בתשובה והיו יכולים ללמדו ולהחזירו בתשובה. ומה ניתן להשיב על טענה שכזאת? שנשמרתי מהפריצות, שהעדפתי להשקיע זמן בלימוד תורה מאשר בקירוב לבבות, שניסיונות קירוב נפלו על אוזניים ערלות. שקשה עד בלתי אפשרי לגייס כוחות לשכנוע.. ועוד, האם תשובתך משתנה אם בעל התשובה הוא גר שיש לו קרובים יהודים. עד כמה חייב הגר להוכיח, הרי קשרי המשפחה מבוטלים בכל מקרה. בברכה ובהוקרה רבה.
תשובה
שלום רב: יש להעדיף בשנים הראשונות לבנות את הרוח שבך ורק לאחר מכן ללכת למשימות שמאתגרות. כל בניה בקודש עתה היא תעזור בעתיד להשפיע ביתר שאת. לא כל הבחירות והאפשרויות שוות. הקב"ה מתאים לכל נפש את המשימות לפי מה שמתאים בהווה - באשר הוא שם. כל טוב