• שאלות כלליות

טומאת מגע בנידה

הרב אליעזר מלמד

ט"ז סיון תשס"ד
שאלה
ידוע שלאשה נדה אסור לגוע באף אדם בעולם. השאלה היא אם קרה והייתה נגיעה האם זה רק איסור או שגם עברה טומאה לבן? אם כן, איזו טומאה? והאם אפשר להטהר ממנה בימינו?
תשובה
מותר לאשה נדה לגעת בחברתה, אך אסור לה לנגוע בבעלה או בגבר אחר. האיסור יותר חמור מהטומאה, שכן הטומאה מגבילה אותנו מלאכול קודשים, וכיום ממילא איננו אוכלים דברים קדושים. אבל האיסור עונשו חמור בעולם הזה ובעולם הבא ועליו צריך לחזור בתשובה. כדאי להתייעץ על כך עם רב שמכיר אותך. בכל אופן הדברים העיקריים המועילים לתשובה על כך הם לימוד תורה בשקידה, נתינת צדקה ועשיית חסד.