• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

אורח בחנוכה

הרב דוד חי הכהן

ז טבת תשע"ב
שאלה
שלום הרב 1. האם יש הבדל בדין אכסנאי בין הרב מרדכי אליהו זצ"ל לבין הרב עובדיה יוסף? לדוגמה כאשר אני מתארח אצל הוריי באחד מימות החג. 2. בשבת חנוכה אשתי ואני מתארחים אצל הוריה ובמוצאי שבת נוסע להוריי, האם כשאגיע לבית הוריי אצטרך להדליק נר בברכה מכיוון שלא הייתי בהדלקה שלהם או שלא צריך בגלל שהם הוציאו אותי ידי חובה למרות שלא הייתי בביתם עדיין? תודה רבה, חנוכה שמח!
תשובה
צריך להדליק בבית שוב, כיוון שלא היית שם בשעת ההדלקה ואין זה ביתך - הם לא הוציאו אותך ידי חובה.