• שבת ומועדים
  • הלכות בישול כלליות

מים שנשארו בכוס תה

הרב יוסף אפריון

ג טבת תשע"ב
שאלה
כבוד הרב, אשכנזים - א. כשאני מכינה בשב"ק יותר מכוס תה אחת, אני חוששת שאולי נשארו בכוס שהיא כלי שני מים ואז הם מקבלים את המים ישירות מהמיחם ואולי זה בישול. האם עלי להחליף כוס שהיא כלי שני עבור כל כוס תה שאני מכינה? ב. וכן, איך מכינים אשכנזים (הייתי ספרדיה טרם החתונה ואני לא הבנתי את ההבדל)? ג. ומה עושים עם הנענע הטריה? זה מספיק שאני שמה אותה בכוס שהיא כלי שלישי? תודה ושבת שלום
תשובה
א. אין צורך להחליף כוסות בכל פעם, ואף אם יש טיפות שנשארו בכוס מהשתיה הקודמת מותר לשפוך עליהם מים חמים מהמיחם. ב. עדיף להכין תמצית תה בערב שבת ואותה מותר לערות לתוך המים החמים שנמצאים כבר בכלי השני. אם התמצית עדיין חמימה מהחום שהיה בה כשהכינו אותה עדיף להניח התמצית בכוס ועליה לערות ישירות מים חמים מהמיחם. לרוב הפוסקים מותר להכין תה ע"י תיון אם מכניסים אותו למים שנמצאים בכלי שלישי ויש מחמירים. ג. לרוב הפוסקים מותר להכניס את הנענע לתוך המים החמים שנמצאים בכלי שלישי. לכתחילה אין לתת אותה בכלי שני. יש לוודא שהיא נקיה מתולעים.