• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

למה נבראה כל האנושות מאדם וחוה?

הרב יעקב כהן

ב ניסן תשע"ב
שאלה
השם ברא את אדם וחוה ומהם נוצרו האנושות,מדוע לא ברא כמה זוגות כמו שברא כל מני סוגים של חיות סוגים של צומח וכול"ה? יצחק וישמעל נולדו מאותו אבא עם ישראל נילחם עם חצי האח הרי השם תיכנן ומתכנן תהליכים מה הסיבה או הסיבות לכל ההשתלשלות ?
תשובה
שלום וברכה, איני בטוח שהבנתי את השאלה עד הסוף, אולם אשתדל לכתוב ראשי פרקים בתקווה שיועילו. העובדה שכל האנושות מקורה באדם וחוה (שיחד קרויים הם בתורה 'האדם') מבטאת את אחדות האנושות. הנביא אומר 'ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד', פירוש 'שמו אחד' הוא שה' מתגלה בעולם בצורה אחדותית, ומי שמגלה זאת באופן העמוק ביותר הוא האדם שנברא בצלם אלוקים. אמנם, כיום יש מאבקים בין צדדי האנושות השונים, אך יש לדעת שמאבקים אלו דומים למאבקים פנימיים שקיימים לפעמים בתוכו של אדם פרטי, ובסופו של דבר יתגלה שהאנושות כולה היא כאדם אחד. משמעות אחדות העולם אינה שכל צדדי העולם זהים, אלא חלקי האנושות מקבילים לאיברים רבים של אדם אחד, כאשר עם ישראל הוא כנגד הנשמה של אותו גוף. איננו יודעים בדיוק את משמעות סדר השתלשלות העולם עד שתתגלה אחדות זו, אך באופן כללי ניתן לומר שבשלב הראשון כל צד באנושות מפתח את עצמו באופן פרטי (מה שכרוך גם במאבקים בין הצדדים השונים), ולאחר מכן יתחברו כל החלקים להיות אחד. כאמור, כתבתי רק ראשי פרקים, והדברים עמוקים הרבה יותר. כל טוב.