• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

תוחלת החיים של האדם

הרב דוד חי הכהן

כ"ח מרחשון תשע"ו
שאלה
האמונה היהודית מציינת כי מספר שנותיו של אדם קצוב (וישנה מחלוקת האם מספר שנותיו יכול לגדול/לקטון כתוצאה ממצוות/עבירות). בנוסף, אנו רואים שתוחלת החיים של האדם המערבי הולכת וגדלה עם השנים עם תלות הדוקה בהתקדמות עולם הרפואה ועם מודעות האדם להיזקים תברואתיים ותזונתיים. מה צריכה להיות גישתו של אדם מאמין לעלייה בתוחלת החיים? האם הקב"ה החליט להתחיל להגדיל את תוחלת החיים בצורה הדרגתית? האם ניתן לשלב בין שתי הגישות בלי שזה יישמע כמו תירוץ מתפתל?
תשובה
כיון שאנו מתקרבים לימות הגאולה השלימה שבהמשכה יתבטל המות לנצח, יש להכין את בני האדם לקראת אותו זמן, ובהתחלה תהיה ההכנה ע"י אריכות ימים יותר מהמורגל. כך כתב הראי"ה קוק זצ"ל באורות הקודש לפני כמאה שנה.