• מצוות ישוב וכיבוש הארץ

ארץ ישראל מול תורת ישראל

הרה"ג דוב ליאור

ד תמוז תשע"ב
שאלה
האומנם חושב הרב שבנידון; ארץ ישראל "מול" החזרה בתשובה לעבודת ה’ׁ(ולא ארץ ישראל כ"חלק" מהחזרה בתשובה לעבודת ה’ !), חשובה יותר ארץ ישראל מעבודת ה’ ?! והרי בדורנו נוכחנו לדעת שגם יהודים שה"ציונות" נר לרגלם, מוכנים לפשרות ולמסירת חלקי ארץ ישראל לידי הגויים, והסיבה לכך כי בעיניהם - ארץ ישראל היא ערך נוסף על תורת ישראל...! ולא חלק מתורת ישראל?
תשובה
כתוב במסכת אבות "הוי זהיר במצוה קלה כבחמורה, שאין אתה יודע מתן שכרן של מצות". בכוונה לא נכתב שכר של כל מצוה, ולכן לא דוחים מצוה מפני מצוה, ואנו לא יכולים לקבוע איזו מצוה יותר חשובה. מצוה הבאה לידך ראשונה, צריך לקיים אותה.