• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

נעלי עור לחיילים בשירות מבצעי

הרב אליעזר מלמד

ב אב תשס"ד
שאלה
האם מותר לחיילים שנמצאים בפעילות מבצעית בתשעה באב לנעול נעליים צבאיות העשויות מעור, או שעליהם לנעול נעלי פלדיום העשויות מגומי יצוק, דבר שכנראה לא יפריע לפעילות המבצעית אך ייראה כפגיעה ב’חיילות’?
תשובה
אם אין בזה פגיעה בביטחון, יש לנעול נעלי גומי יצוק. ושאלה זו, האם הדבר פוגע בביטחון צריכה להיקבע על ידי המפקד הבכיר. אם הדבר פוגע בביטחון, מותר בעת הפעילות לנעול נעלי עור צבאיות, ואם הדבר לא יפריע לפעילותו הביטחונית, טוב להניח בהם מעט עפר (מ"ב תקנד, לג).