• שאלות כלליות

לשמור דברים בתיק התפילין

הרב יצחק בן יוסף

כ"ט אב תשע"ב
שאלה
1.נרתיק של סידור (כמו בתפידנית), האם מותר להשתמש בו תשמישי חול? 2. איך מותר למתאמנים על כתיבת סת"ם לכתוב סתם אותיות על קלף שעשאוהו לקדושה? 3. האם מותר לשים מראה בכיס התפילין? 4. סתם נרתיקים של תפילין שקונים בחנות, האם דינם כמוזמנים למצווה כמו מה שהמ"ב מזכיר שאדם התופר כיס מיוחד לתפילין הקדושה חלה עליו? תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, 2,4: בגד אינו מקבל קדושה בעשייתם אלא בשימוש בהם. בלשון הגמ': "אזמניה וצר ביה", אבל הזמנה בלבד אינה כלום ואילו קלף המיועד לתפילין קדושתו באזמנה בלבד.(רמ"א מב,ג) אם יש קלף שייעדו אותו ללמידה או שהתנו על מה שישאר מותר 3,1: מותר לשים בכיס התפילין דברים הרגילים לשמור בתוכם,ונחשב כאילו התנו להתיר (מ"ב שם טז) אך לא סתם תשמישי חול.