- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
ניפוי קמח רגיל
שאלה
שמעתי שקמח טרי עד שלושה ימים לאחר טחינתו - אין צורך לנפות. האם זה נכון והאם ניתן לשמור קמח כזה במקפיא למשך זמן רב ולא לנפותו?
תשובה
אכן קמח טרי תוך שלושה ימים לטחינתו מותר לסמוך על כך שלא הספיקו להתפתח בו תנאים להתפתחות תולעים ואין צורך לנפותו. וברור שמועילה הקפאה, שהרי במקפיא וודאי שלא יכולים להתפתח תולעים, ויהיה מותר להשתמש בו גם לאחר זמן רב.
לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א.
בעניין קמח מלא:
לתשובת רבני מכון התורה והארץ.
לתשובת הרה"ג יוסף דהאן שליט"א.

הנבטת זרעים - חרקים
מכון התורה והארץ | י"א כסלו תש"פ
האם יש בעיה בשום גבישי שמעורב במוצרים שונים?
הרבנות הראשית לישראל | י"ט אדר תשפ"א

תולעים בעלי רוזמרין
מכון התורה והארץ | ז סיון תשע"ט

ניקוי בזיליקום
מכון התורה והארץ | ח אב תשס"ט

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

לשמוע מגילה מאיש או מאישה?
ו אדר תשס"ב

שטיפת כלים בשבת
כ"ט שבט תשס"ב

הכשרת כָבֵד
כ"ט שבט תשס"ב

הגייה מדוייקת בתפילה
ל שבט תשס"ב

קידוש לט"ו בשבט
הרה"ג דוב ליאור | י"ב שבט תשס"ט

ברכה על נטיעת עצי פרי
מכון התורה והארץ | כ"ב אב תשס"ז

ברכה על פרי האננס והבננה
הרב שמואל הולשטיין | ח אייר תשס"ט

דיני קדימה בברכות
הרב יצחק בן יוסף | ג שבט תשע"ט
שתיית יין כתקיעת שופר
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג

הזכרת האמהות של המלכים
הרב רפאל וסרטיל | ט"ו שבט תשפ"ג
תפילה לנשים
כולל הלכה בית אל | ט"ו שבט תשפ"ג
