ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

ניפוי קמח רגיל | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ז אב תשס"ב

ניפוי קמח רגיל


הרה"ג דב ליאור

שאלה:
שמעתי שקמח טרי עד שלושה ימים לאחר טחינתו - אין צורך לנפות. האם זה נכון והאם ניתן לשמור קמח כזה במקפיא למשך זמן רב ולא לנפותו?

תשובה:
אכן קמח טרי תוך שלושה ימים לטחינתו מותר לסמוך על כך שלא הספיקו להתפתח בו תנאים להתפתחות תולעים ואין צורך לנפותו. וברור שמועילה הקפאה, שהרי במקפיא וודאי שלא יכולים להתפתח תולעים, ויהיה מותר להשתמש בו גם לאחר זמן רב.

לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א.

בעניין קמח מלא:
לתשובת רבני מכון התורה והארץ.
לתשובת הרה"ג יוסף דהאן שליט"א.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il