שאל את הרב

  • הלכה
  • קמח, תבלינים וקטניות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שמעתי שקמח טרי עד שלושה ימים לאחר טחינתו - אין צורך לנפות. האם זה נכון והאם ניתן לשמור קמח כזה במקפיא למשך זמן רב ולא לנפותו?
תשובה
אכן קמח טרי תוך שלושה ימים לטחינתו מותר לסמוך על כך שלא הספיקו להתפתח בו תנאים להתפתחות תולעים ואין צורך לנפותו. וברור שמועילה הקפאה, שהרי במקפיא וודאי שלא יכולים להתפתח תולעים, ויהיה מותר להשתמש בו גם לאחר זמן רב. לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א. בעניין קמח מלא: לתשובת רבני מכון התורה והארץ. לתשובת הרה"ג יוסף דהאן שליט"א.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il