שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
א. האם יש לייחד מגבת לניגוב ידיים ו/או ייבוש כלים ,אחת לבשר ואחת לחלב? ב. האם יש לייחד מפות נפרדות למאכלי בשר וחלב או שמספיק ניגוב? ג. אשמח אם תפנו אותי לספר הלכות מקיף וברור בנושא כשרות. ( עם מושגים ברורים,שכן בעלי לא הסדרניק או בוגר ישיבה ואין אנו מכירים,לצערי, את השפה הארמית). תודה וכל טוב.
תשובה
א) אין צורך לייחד מגבת לבשר וחלב, מפני שהכלים והידיים שצריכים ניגוב נקיים. ב) המנהג הטוב הוא ליצור הבדל בין בשר וחלב. למשל אם אוכלים את החלבי בלי מפה, אזי את הבשרי עם מפה. אמנם מן הדין אפשר להסתפק בניקוי טוב של השולחן בין בשרי לחלבי ולהפך. ג) כמדומה שהספר הטוב בתחום זה הוא ספרו של הרב פפויפר - קצור שולחן ערוך הלכות בשר וחלב חלק א' וב' וכן הלכות תערובות. יש בו מצד אחד בהירות ומצד שני הוא מבאר את הדברים באופן עמוק, מהיסודות ועד ההלכה למעשה. אמנם הוא ארוך יתר על המידה לספר קיצור. אבל הלימוד בו משתלם.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il