• זמני התפילה והיום

זמני תפילת מנחה וערבית

הרב בנימין במברגר

ו מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום, אני עובדת עד 5 בערב לערך כל יום. כשאני חוזרת הביתה פחות מתאפשר לי להקפיד על תפילת ערבית בזמן (לפני חצות הלילה). יש לי אפשרות להתפלל בעבודה אחרי 5, אבל בחודש הזה צאת הכוכבים יוצא לרוב על התפר של 4-5. השאלה שלי האם בחודש הזה ובכלל, אני יכולה לסמוך על הדקה המדויקת שרשומה בלוח השנה (לרוב אני משתמשת בלוח השנה שבאתר זה), ואם הזמן הוא לפני צאת הכוכבים להתפלל מנחה, ואם אחרי, ערבית. ועוד דבר- אם אני מתחילה להתפלל ב 17:00 ואני יודעת שלא אסיים את התפילה לפני צאת הכוכבים, זה בסדר? האם אני צריכה לכל הפחות להתחיל את תפילת 18 לפני צאת הכוכבים? תודה רבה ושבוע טוב!
תשובה
זמן מנחה הוא עד לשקיעה וזמן ערבית הוא מצאת הכוכבים (לכתחילה). מי שהתחיל תפילת מנחה לפני השקיעה יכול לסיים אותה אף שעברה השקיעה. נשים בדרך כלל לא מתפללות ערבית. בגדול, הזמן באתר הוא מדוייק. תשתדלי למצוא זמן במהלך העבודה לתפילת מנחה ואל תחכי לרגע האחרון. אם לא ניתן, את יכולה להסתפק בתפילה אחת ביום.