• שאלות כלליות

דמיונות ורגש לאחר עשר שנים

הרב ש. יוסף וייצן

י מרחשון תשע"ג
שאלה
בס"ד שלום רב ישנה בחורה שמאוד רציתי ליפני 10 שנים ומאוד אהבתי אותה (לא היה מגע) בתקופה הזאת למדנו יחד שנה ואחרי לא ראיתי אותה אבל הרגשתי אלה רגשות עזים גם אחרי הלימודים כשנה עד שלוש שנים היתי חושב עלה במהלך זמן זה יצרתי קשר אבל זה לא המשיך לפגישה זה לא היה ברור עם היא רוצה או לא... כיום היא נשואה יש לה ילדים ראיתי תמונה שלה אחרי 10 שנים בפייסבוק ,אני לא מבין איך אבל רגשות האהבה חזרו (במשך כל השנים חשבתי עלה מידי פעם) מה זה אומר שאני חיי בדימיונות( אולי עשיתי לעצמי שתיפת מוח) או שיש משהו הדדי ואולי היא היתה צריכה להיות הזיווג שלי ואני פיספסתי אותה. אני לא מבין למה הרגש הזה קיים רק איתה בעוצמה מאוד חזקה (יש משהו רוחני ....) תודה
תשובה
שלום רב: אין שום סיבה לחשוב שיש כאן משהו הדדי. יש כנראה לך נעימות נעורים בנוגע אליה. בדרך כלל יש נשים שאנו מרחוק יכולים להתפעל מהם . אבל זה לא מבטיח דבר אמיתי בקשר. כך שנראה בכל מקרה שמקרה זה הינו מקרה חד צדדי שרק התעורר אצלך לרגעים ספורים כוח הדמיון. עם הזמן הענין ירגע וישכח. ככל שתשקיע בחיים האמיתיים ובקשרים המצאותיים כך הדבר שצף ישוב ויטבע כלא היה . כל טוב