• פת, חלב, יין ובישולי גויים

הפסד ביין נסך

מכון התורה והארץ

כ"א כסלו תשע"ג
שאלה
יהודי מתחזק שלא ידע מאסור סתם יינם של גויים שאסור, וקנה באלפי-שקלים יין של גויים [עבור מסחר], האם נתיר לו להנות מזה ולמכרם גויים? כי הרמ"א כותב שהיום הגויים לא ממש מקרי עובדי ע"ז.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' עיין ברמ"א (יו"ד קכג) שהקל כשכבר קנו, ועיין עוד בשו"ת מהר"ם לובלין שהקל בכך. אבל צריך שיקבל עליו שיותר לא יסחור בכך, אלא א"כ יקבל היתר מרבנים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון