שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
אבקש לדעת את פסקי הרב ליאור. חתכתי בסכין חלבי בן יומו עוף רותח. 1- האם מחשבים פי 60 כנגד כל הסכין [יחד עם מה שמחזיק את הברזל של הסכין] 2- איך בדיוק מחשבים זאת? 3- הסכין צריך ליבון או הגעלה במים רותחים?
תשובה
סכין חלבי לעניין הלכה זו הוא סכין שחתכו בו באותו יום גבינה רותחת או שבחשו איתו חלב רותח וכדו', אך אם מרחו איתו חמאה צוננת וכדו' וכשנכנסה הסכין בעוף היא הייתה נקייה - אינה נחשבת חלבית. 1. רק כנגד מה שנכנס לעוף
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
ניווט מהיר
שאלות באתר ישיבה
  • הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
    הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
  • הרב אליקים לבנון
    הרב אליקים לבנון
  • הרב אליעזר מלמד
    הרב אליעזר מלמד
  • הרה"ג דוב ליאור
    הרה"ג דוב ליאור
  • הרב רואי מרגלית
    הרב רואי מרגלית
  • הרב בנימין במברגר
    הרב בנימין במברגר
  • הרב עזריה אריאל
    הרב עזריה אריאל
  • הרה"ג יעקב אריאל
    הרה"ג יעקב אריאל
  • הרב רפאל וסרטיל
    הרב רפאל וסרטיל
  • הרב דניאל קירש
    הרב דניאל קירש
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il