• מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

סכין חלבי שחתכו בו עוף

הרה"ג דוב ליאור

ח ניסן תשע"ג
שאלה
אבקש לדעת את פסקי הרב ליאור. חתכתי בסכין חלבי בן יומו עוף רותח. 1- האם מחשבים פי 60 כנגד כל הסכין [יחד עם מה שמחזיק את הברזל של הסכין] 2- איך בדיוק מחשבים זאת? 3- הסכין צריך ליבון או הגעלה במים רותחים?
תשובה
סכין חלבי לעניין הלכה זו הוא סכין שחתכו בו באותו יום גבינה רותחת או שבחשו איתו חלב רותח וכדו', אך אם מרחו איתו חמאה צוננת וכדו' וכשנכנסה הסכין בעוף היא הייתה נקייה - אינה נחשבת חלבית. 1. רק כנגד מה שנכנס לעוף