- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
סכין חלבי שחתכו בו עוף
שאלה
אבקש לדעת את פסקי הרב ליאור.
חתכתי בסכין חלבי בן יומו עוף רותח.
1- האם מחשבים פי 60 כנגד כל הסכין [יחד עם מה שמחזיק את הברזל של הסכין]
2- איך בדיוק מחשבים זאת?
3- הסכין צריך ליבון או הגעלה במים רותחים?
תשובה
סכין חלבי לעניין הלכה זו הוא סכין שחתכו בו באותו יום גבינה רותחת או שבחשו איתו חלב רותח וכדו',
אך אם מרחו איתו חמאה צוננת וכדו' וכשנכנסה הסכין בעוף היא הייתה נקייה - אינה נחשבת חלבית.
1. רק כנגד מה שנכנס לעוף
בשר בחלב בטעות
הרב אליעזר מלמד | י"א ניסן תשס"ב

בצל בשרי בסיר חלבי
הרה"ג דוב ליאור | כ"ב אלול תשס"ז
חלב חם על צלחת בשרית בת יומה
הרב רואי מרגלית | ה אדר א' תשפ"ב
האם מותר לחמם בטוסטר טרף בנייר אפייה?
הרבנות הראשית לישראל | ה תמוז תשפ"א

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

שרוולים לילדות
כ"ט שבט תשס"ב

הכשרת תנור
ל שבט תשס"ב

חיוב מגילה לנשים בפורים
ו אדר תשס"ב

צחצוח שניים בשבת
ל שבט תשס"ב

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

שיבולת שועל (קוואקר)
הרה"ג יעקב אריאל | י אייר תש"ע

ברכה על הקשת
רבנים שונים | ו מרחשון תשס"ט

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג
מה מברכים על ביצה חיה?
הרב דניאל קירש | י שבט תשפ"ג

שימוש במילה "מזרוחניק" כביטוי גנאי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג

האם יש לי שכר כשאני לומד ’לעילוי נשמת’?
הרב דוד חי הכהן | י שבט תשפ"ג
