• שחיטה והכשרת בשר

כבד במיקרוגל - המשך

הרה"ג דוב ליאור

ט אלול תשס"ד
שאלה
ראיתי באתר שהרב התיר להכשיר כבד במקרוגל, ורציתי לשאול את הרב בנושא: האם הכבד יכול להיות מונח ישירות על המגש, האם צריך מגש מיוחד, והאם צריך אח"כ להכשיר את המקרוגל?
תשובה
בגלל ריבוי הדם של הכבד - אי אפשר למולחו ורק ריבוי חום מפליט את הדם, אם שמת את הכבד במיקרוגל, אי אפשר להשאירו על המגש אלא חייבים לשים אותו על רשת כדי שלא יתבשל בדמו וכדי לאפשר לדם לזרזף. את המיקרו לא צריך להכשיר אח"כ אך המיקרו יהיה בשרי (אלא אם כן הכבד היה מכוסה).