• ביזוי אוכלים ובל תשחית

עקירת עץ פרי על ידי גוי

מכון התורה והארץ

י"ג סיון תשע"ג
שאלה
שלום הרב בהמשך לשאלתי על עקירת עץ פרי, לא הבנתי את הפתרון של מכירת העץ לגוי הרי העץ אינו שווה כלום כי רובו המוחלט חושחש. האם די בבקשה מגוי לעקור או שצריך שהוא יקח אותו לשימוש כלשהו? שאלה נוספת: האם עד שאמצא גוי ניתן לחתוך את הצד של החושחש מההתפצלות בגזע ולהישאר רק עם התפוז הסיני שהוא מיעוט מהעץ (הענפים מגיעים בקושי לגובה מטר מתוך עץ של 5 מטר)? תודה רבה,
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' המכירה לגוי ושהוא יקצוץ היא עדיפות הלכתית כדי שלא יהיה יהודי בעל הפירות, ואפילו אם הוא לא שווה הרבה אבל בודאי יש לו שווי אפילו כעץ להסקה. עדיף לא להוריד סתם ענפים, רק אם רוצים צמוח חדש אפשר להוריד לצורך צמוח, אבל כאן רוצים להוריד כהשחתה ואין להקל בכך. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון