• שאלות כלליות

חתימת ערבות לאח

הרב יצחק בן יוסף

ט"ו סיון תשע"ג
שאלה
שלום הרב שליט"א אחי מבקש שאהיה ערב לו ל50.000 ש"ח למשך 36 חודשים. בעבר היה מסובך בכסף כיום התיישר בעבודה קבועה. האם לחתום לו ערבות? ואם אפשר כבוד הרב, שם הגמרא שדנה בנושא וכתוב שערב נהפך לעבד. בברכת התורה וכל טוב
תשובה
ערבות היא סוג של מצוות צדקה לתמוך באדם על מנת שיוכל לקנות דרה או למען עסק על מנת שיהיה עצמאי. ומצוות צדקה בנזקקים ממשפחתך היא בחשיבות רבה יותר. אך זכותך וחובתך לבדוק את האפשרויות ההחזר של הערב. כי אם לא יהיה באפשרותו להחזיר הערבים נהפכים ללוים. ה' יצליח דרכך.