• תורה, מחשבה ומוסר
  • הפצת יהדות

ברכת השיבנו להחזרה בתשובה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ט סיון תשע"ג
שאלה
אני לא זוכר בדיוק איך אומרים את המשפט. אבל אם אני לא טועה יש ציווי לבנאדם שיש לו מכרים שלא שומרים תורה ומצוות להתפלל עליהם. אני כבר כמה שנים מתפלל על קרובי משפחה שלי בברכת השיבנו, אבל לצערי ככל שהזמן הולך מתרבים האנשים שחזרו בשאלה, זה הגיע למצב שיש כבר איזה חמישה עשר אנשים שאני מזכיר בתפילת השיבנו, וזה ממש לוקח לי הרבה זמן. האם הרב יוכל להגיד לי מה עלי לעשות? אולי יש עוד דרכים להתפלל על חזרה בתשובה?
תשובה
ב"ה שלום לך. מאוד התפעלתי לקרוא את הדבר הנפלא שאתה עושה. אכן מאוד מאוד חשוב להתפלל על כל אחד ואחת מעם ישראל. כמובן שמי שיכול לעסוק בלעזור לאחינו לחזור לה' זו מצווה גדולה מאוד, אך מי שלא יכול, או גם מי שעושה כן, חשוב מאוד להתפלל לה' על כך. ה' יתברך שומע את התפילות שלנו, גם אם לפעמים אנו לא רואים את התוצאות מתקיימות מיד, אך אנו צריכים להאמין בה' יתברך שהוא שומע את תפילותינו. תפילה צריכה סבלנות, המון סבלנות ואמונה. וכל תפילה שאדם מתפלל על האחר, יש בכך חסד גדול מאוד. ודאי שאם אפשר כדאי וחשוב להתפלל בכל תפילה, אך אם הדבר קשה לך, תבחר רק זמן מסוים, לדוגמא רק תפילה אחת ביום, ובה תרחיב את התפילה על הדבר. כמובן שאפשר להתפלל זאת גם בשאר הזמנים, גם שלא בזמן תפילת שמונה עשרה אלא כהתבודדות ותפילה לה'. בפרט לפני שאדם עוסק בתחומים מעשיים של עזרה לאחרים בקשר עם ה', כגון בדוכני הפצות, אפשר וחשוב להוסיף בתפילה חרישית לה' שישלח ברכה במעשה ידינו. אם יש לך גישה, ויש לך אנשים שאתה מכיר, תוכל לנסות להוביל את המשפחה, או חלק מהם לתהליך אחר, אך העיקר הוא הדוגמא האישית שלך. שאתה נותן בהתנהגות מתוקנת שלך, בסבלנות ובהקשבה. שתהיה לך המון המון הצלחה הרב יצחק גרינבלט.