- משפחה, ציבור וחברה
- מצוות ישוב וכיבוש הארץ
קדושת ארץ ישראל בעקבות כיבוש צה"ל
שאלה
אז עצם זה שצה"ל כבש את אשקלון, אשקלון מקודשת?
תשובה
הדבר תלוי במחלוקת, כמובא בשאלה הקודמת. יש דעה שצריכים קדושת פה, כלומר לומר שזה קדוש. ויש דעה שעצם הכיבוש הוא המחיל את הקדושה בלי שום דבר נוסף.
לגבי אשקלון זה יותר פשוט שיחשב ארץ ישראל כי היא היתה בכיבוש עולי מצרים.
ברמב"ם לא מוזכר קדושת פה, והרב ישראלי בספרו רוצה לומר שלפי הרמב"ם עצם הכיבוש הוא מחיל את קדושת ארץ ישראל, הרי אם מלכות ישראל כובשת חבלי ארץ מחוץ לגבולות שנצטוונו בכיבושם עצם הכיבוש מחיל על זה דין ארץ ישראל לגבי כל המצוות המתחייבות בזה.
הציץ אליעזר רצה לומר שאם כובשים מחוץ לגבולות, לדוגמא בדרומה של ארצנו כמו אילת וכדו' זה מחיל קדושה וזה ארץ ישראל.
יש אחרים שאומרים שאנחנו הולכים לפי מה שהיה בתקופה הקדומה ואז בדרומה של ארצנו מעין יהב ודרומה לעניין שביעית ולעניין תרומות ומעשרות כמו חו"ל.
אבל מי שרוצה להחמיר ידע שגם שם יש מקום להחמיר שיחשב ארץ ישראל.
אם המדינה שלנו היתה מתנהגת לפי דין תורה ממש היה ראוי שלאחר שצה"ל כובש ממשלת ישראל היתה אומרת לרבנות הראשית למשל, בתור שליחים שיאמרו שהם מקדשים את המקום הזה לעניין חלות קדושת הארץ.

הקמת מאחזים ללא אישור
הרה"ג יעקב אריאל | כ"א סיון תשע"ט

מתי מקיימת את מצוות ישוב הארץ
הרב אליקים לבנון | ד כסלו תש"פ
תנך וציונות
הרב אוריאל טויטו | כ"ה אייר תשפ"ב

הפקר חדר של גוי בבית יהודי
הרה"ג יעקב אריאל | י"ד אב תשס"ב

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

הכשרת תנור
ל שבט תשס"ב

אורח מעדה אחרת
ל שבט תשס"ב

נקמה בגויים
ו אדר תשס"ב

צחצוח שניים בשבת
ל שבט תשס"ב
נחש שמכיש בחלום
הרב בנימין במברגר | ט"ו טבת תשע"ב
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט

נתינת מתנה למדוייטת וחשש קידושין
הרב שמואל אריאל | כ"ב אדר ב' תשע"ו

מה המצווה הראשונה בתורה?
הרב רפאל וסרטיל | כ"ד אדר ב' תשע"ט
תפילת ערבית מפלג המנחה
הרב רואי מרגלית | כ"ח סיון תשפ"ב
