- הלכה
- טבילת כלים
שאלה
מהמאמר בנוגע לטבילת כלים הבנתי שתנור פטור מטבילה מכיוון שהוא לא נוגע ישירות באוכל.
שאלתי היא בנוגע לטאבון שמניחים עליו ישירות את הבצק לאפיית פיתות, האם חובה לטבול אותו קודם?
פרטים להבהרה: אני מדבר על פלטת ברזל המשמשת מספר רב של פעמים לצורך זה.
תודה רבה מראש. האתר מחכים ומועיל.
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה,
חובה לטבול כלים ממתכת וזכוכית שאוכלים\שותים בהם וכן כלים שאי אפשר בלי השימוש בהם להכין את גוף המאכל לאכילה. מכאן חובה לטבול סירים ותבניות שנוגעות במאכל ואין צורך לטבול את החרצובות שעליהן מניחים את הסירים. משום כך קיימת מחלוקת אם צריך להטביל סכין של שחיטה, כי חובת השחיטה הוא מהדין ולא מצורך הבישול והאכילה(ערוך השולחן ק"כ, ל"ה).
פלטת טאבון ביתי דומה לתבנית שמנחים בה את הבצק עצמו ואופים אותו בה לכן יש להטבילה. לא מטבילים תנור כי המאכל לא נוגע בו וגם הוא כלי גדול שקבוע לו מקום ולא מביאים אותו לסעודה.
בברכה,
הרב חגי בר גיורא