• סוגי בגדים

ציצית בחלוק מגבת

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה שבט תשע"ד
שאלה
קיימים חלוקי מגבת לילדים ומבוגרים אשר יש להם בוודאות 4 כנפות ומולבשים על הגוף כבגד עם כובע. האם דינם כבגד או כמגבת לענין הטלת ציצית בהם? האם יש ענין בכל מקרה לעגל את אחת הפינות כפי שנהוג לגבי פראק?
תשובה
זה לא עשוי ללבישה רגילה ברחוב ולכן בגד כזה פטור מציצית. מכיוון שזה לא בגד של לבוש ממש אלא הולכים איתו קצת פה ושם זה כמו שאדם ישים מגבת על הכתף בדרך לבריכה והוא לא יתחייב בציצית. נראה לי גם אין צורך לעגל את אחת הפינות.