• תחנון

תחנון ב-כ’ אייר ואכילה לפני התפילה

הרב ש. יוסף וייצן

י"ט אלול תשע"ג
שאלה
שלום א.הרב חנן פורת זצ"ל אמר שאין לומר תחנון ב כ’ אייר משום שביום זה בני ישראל התחילו ללכת לכיוון א"י לכן הוא יום של שמחה ב. בנוסף פסק שמותר במיקרים חריגים לאכול לפני התפילה אם אומרים מזמור שיר וכו’ שכתוב שם מה בצע בדמי אז נחשב ש"התפלל על דמו" ומותר לאכול שאלתי היא האם אפשר לנהוג על פי פסיקותיו אלו למרות שהם לא לפי הנוהג המקובל?
תשובה
שלום רב: לגבי כ' באייר לא לבטל אמירת קדיש. לגבי אכילה לפני התפלה באמת יש מצבים בהם האדם יתקשה בתפלה ללא טעימת אוכל לפני התפלה מתירים לו לאחר אמירה של ברכות השחר או חלק אחר בתפלה. כל טוב