• שבת ומועדים
  • ערב שבת וכניסת שבת

חימום פסטה בשבת

הרבנות הראשית לישראל

י"ט תשרי תשע"ד
שאלה
שלום, לאחר שמכינים פסטה, שוטפים את הפסטה עם מים, ואח"כ שמים מעט שמן למניעת הדבקות. 1. האם יש בעיה לשים את הפסטה על הפלטה בשבת, מבחינת המים ומבחינת השמן? 2. האם ניתן לשים את הפסטה בערב שבת, בהנחה שעד השקיעה המים והשמן כבר יתחממו?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אסור לחמם נוזלים בשבת. אולם כאשר יש רק קצת נוזל הבלוע בתוך אוכל ולא נפרד ממנו מותר לחמם את האוכל בשבת כאשר מניחים את הכלי שבתוכו האוכל על כלי אחר המונח על הפלטה(גם אוכל בלי נוזל צריך לשים בשבת רק על כלי אחר). לפני שבת מותר להניח את הכלי על הפלטה וטוב שהם יתחממו לפני השבת. מועדים לשמחה הרב חגי בר גיורא