• שבת ומועדים
  • מוקצה

כלים שהם ספק איסור- מוקצה?

כולל הלכה בית אל

י"ז מרחשון תשע"ד
שאלה
שלום האם כלים בביתו של חילוני שטוען שהוא שומר על כשרות הינם מוקצים בשבת מחמת שהם בחזקת ספק איסור ולא ניתן להשתמש בהם? בתודה רבה מראש!
תשובה
שלום וברכה! אע"פ שאין לסמוך על מחלל שבת בפרהסיה או על חשוד על הכשרות, בענייני כשרות וכן אין לאכול בכליו אפילו אוכל קר שמא לא נטבלו הכלים, לעניין מוקצה, כלים שאכלו בהם אוכל לא כשר או שלא נטבלו אינם מוקצים ומותר לטלטלם כיוון שיש אפשרות לאכול בהם אם יטבול בשבת בדרכים המותרות. הרב יהונתן גלינסקי כולל הלכה ישיבת בית אל