• כל השאלות

דחיית טקס הבר מצווה

הרב בנימין במברגר

ט מרחשון תשע"ד
שאלה
שלום רב, בני הבכור חוגג 13 בתאריך י"א בטבת. אני טעיתי והזמנתי אורחים מחו"ל ב6.1.2014 ,האם ניתן לדחות את הנחת התפילין בשלושה שבועות ממעודו ע"פ תאריך העברי של בני. אשמח לתשובה. בברכה,
תשובה
מזל טוב ושתזכו לרוות ממנו הרבה נחת ושמחה. תפילין יש להניח מיום הבר מצוה (התאריך שלו יוצא בשבת ולכן מיום ראשון) ואילך. יש הרבה שנוהגים להקדים את הנחת התפילין בחודש או יותר. לכן, תעשו טקס הנחת תפילין לבני המשפחה המצומצמת בזמן. כשיבואו האורחים תעשו טקס גדול לכבוד הבר מצווה ולכבודם.