• גזל ונזיקין

אחריות על גנבת עגלה בכניסה לסופר

כולל דיינות פסגות

כ"ח שבט תשע"ד
שאלה
בכניסתי לצרכנייה בבני ברק הנחתי את עגלת קניות שלי במקום צדדי בתוך החנות בפינה ליד הכניסה-השומר הכריח אותי להניח את העגלה בחוץ ליד הכניסה-לא הסכמתי ואמרתי לו שיש לי בעגלה דברים יקרים- הוא אמר שישמור ואז הנחתי את העגלה לידו. אחרי כרבע שעה יצאתי - העגלה נעלמה. שאלתי אותו איפה היא- הוא אמר שהוא לא יודע, לא זוכר... לא מבין... נכנסתי לשירות לקוחות-סגן המנהל גם עזר לחפש- ואמר שאדבר מחר בבוקר עם המנהל, הייתי שם שעתיים התחננתי שיראו את הקלטת של המצלמה - שאראה לאיזה כיוון לקחו,ועל ידי מי? אבל הוא אמר שהקב"ט לא עונה לו בכלל וזה יכול לקחת גם שבוע. אמרתי לו שבתוך העגלה נמצאת הפאה שלי-{יקרה} ו-2 פלאפונים שהייתי צריכה להעביר את הסים ולפתוח את הקו מחדש... אמרתי לסגן ההמנהל כי אני גרה ברחובות-ומגיעה לעשות כאן קניה כדי לחסוך בהוצאות {אני אלמנה} אני מאוד מבקשת לברר מה ההלכה ולאן לגשת ? תודה רבה רבה !
תשובה
שלום וברכה, כדאי לפנות למשטרה ולידע את החנות והשומר על כך, המשטרה תמצא את הדרך להגיע למצלמות. ויתכן מאד שזה יעזור לבעל החנות והשומר לשתף פעולה, הפניה למשטרה מותרת ואין בה בעיה של הליכה לערכאות. מבחינה הלכתית הדין תלוי בהרבה ניואנסים דקים של מה שנאמר בינך לבין השומר ובפרטים נוספים שצריכים להתברר בבית הדין . ולכן, כיוון שע"פ התיאור שלך יתכן מאד שיש מקום לחייב את השומר, יש לתבוע אותו לדין תורה בבית דין לממונות. ואם יסרב להגיע, בית הדין יאשר לך לפנות לערכאות. בברכה, הרב יעקב גרוס